Uw bericht is
verstuurd

We zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Straf & strafblad

Moord op basischool Hoogerheide

Na Volkert van de G. destijds de meest media gevoelige strafzaak in Nederland. Voor ons een van de meest indrukwekkende strafzaken van de afgelopen tijd.

Verkeer & Rijbewijs

Man (19) die zich uitgaf als agent wil later echt bij de politie en baalt van aanhouding

Een 19-jarige man heeft zich in Oud Gastel voorgedaan als agent. De jongeman had een vals politielegitimatiebewijs bij zich en liet die zien bij een verkeersruzie. Volgens de politie probeerde de man mogelijk een boete uit te schrijven. De man uit Steenbergen wil volgens zijn advocaat heel graag zelf ooit agent worden en zegt nu te balen als een stekker.

Oekraïense verdachten vrij om te kunnen vechten tegen de Russen.

De rechtbank in Middelburg heeft op 29 maart 2022 bepaald dat twee Oekraïense verdachten van mensensmokkel moeten worden vrijgelaten, zodat zij in eigen land kunnen vechten tegen de Russen. Op 18 maart werd in een vrijwel identieke zaak hetzelfde bepaald.

Rucphense hoopt dat tbs einde maakt aan jarenlange stalking: 742 telefoontjes in twee maanden van haar ex

Een vrouw uit Rucphen was dinsdag heel duidelijk in de rechtbank in Breda. ,,Dit heeft lang genoeg geduurd. Ik wil door met mijn leven.” Haar ex stalkte haar systematisch. Hij zat daarvoor al twee keer in de cel, maar zodra hij vrijkwam, viel hij de vrouw weer lastig.

Brandbrief van de advocatuur

Meer dan honderd strafrechtadvocaten (waaronder onze advocaten) uiten in een brandbrief de zorgen over nieuwe opsporingsmethoden van het Openbaar Ministerie (OM). Over de werkwijze bij het in beslag nemen, aftappen en hacken van versleutelde communicatiediensten zou het OM niet open zijn. Hierdoor staat het recht op een eerlijk proces en het recht op privacy op het spel, onderschrijven ook onze advocaten.