Veel gestelde vragen over harddrugs

Ik word verhoord, wat moet ik doen?

Neem zo snel mogelijk contact op met een gespecialiseerde advocaat! Je wordt verdacht van een strafbaar feit en de politie wil jouw verhaal horen. Soms is het verstandig om een verhaal te vertellen, vaak is het verstandig om te zwijgen. Je hebt namelijk zwijgrecht. Bespreek jouw opties altijd eerst met een van onze specialisten. Die kunnen vertellen wat de gevolgen zijn van de keuze om te praten of te zwijgen.

Moet ik naar de rechter?

Tegenwoordig worden erg veel hennepkwekerijen ontmanteld. Niet iedere zaak gaat meer naar de rechter. Als het de eerste keer is, volgt vaak een uitnodiging voor een gesprek met de officier van justitie. De officier van justitie kan in zo’n gesprek ook een straf opleggen. Het is daarom belangrijk om te worden bijgestaan door een advocaat. In sommige gevallen, als je vaker bent gepakt of de kwekerij is erg groot, moet je wel voor de rechter verschijnen. Onze specialisten hebben ook veelvuldig een gang naar de rechter weten te voorkomen en de zaak weten te schikken voor een (geringe) geldboete.

Wat voor straf kan ik krijgen?

Dat hangt af van de grote van de hennepkwekerij. Volgens de richtlijnen van de rechters staat voor een kwekerij van rond de 50 a 100 planten, een geldboete van € 1000,00. Voor een plantage tussen de 100 en 500 planten, staat meestal een werkstraf. Als je vaker bent gepakt of er is sprake van een grote kwekerij, dan is de kans groot dat je voor de rechter moet komen en de officier van justitie een gevangenisstraf eist. Laat je in dat geval altijd bijstaan door een van onze specialisten.

Wie komt er naast het Openbaar Ministerie nog meer om de hoek?

De Belastingdienst, de Stroomleverancier (Enexis), de huurbaas of hypotheekverstrekker en de gemeente. Het zijn allemaal instanties en bedrijven die de kweker proberen aan te pakken. Met goede rechtsbijstand kan veel ellende worden voorkomen, raadpleeg daarom altijd een gespecialiseerde advocaat!

Wil je meer informatie
over rechtsbijstand?

Van Asselt & Broere strafrechtadvocaten helpt je graag verder