De term ‘cybercrime’ is bijna net zo oud als het fenomeen internet. Desalniettemin is er pas kort veel aandacht voor. Onderwerpen als Ddos-aanvallen, hacken en Bitcoins zijn hot. Justitie werkt er hard aan om de achterstand in capaciteit en kennis weg te werken. Tot op de dag van vandaag zoekt de politie en het Openbaar Ministerie naar talent voor hun gevecht op het ‘darkweb’. Het gevolg is dat cybercrime een belangrijk aandachtspunt van Justitie is geworden.

Strafrechten

Onze specialisten merken op dat de expertise bij de opsporingsdiensten wel aanwezig is, maar dat de hoeveelheid deskundigen beperkt is. In een strafzaak wordt vanuit de verdediging vol ingezet op de juridische kennis in combinatie met vakinhoudelijke kunde. Wij houden onze contacten met programmeurs en warm, om de juridische expertise te vergroten en te garanderen dat de beste verdediging kan worden gegeven.

Daarnaast organiseren we cursussen op het gebied van cybercrime. Zo zijn we er zeker van dat we op hoog niveau onze naam kunnen waarmaken!

Veel gestelde vragen over hennep

Ik word getapt. Wat kan ik doen?

Justitie probeert zo veel mogelijk informatie te verzamelen. Dit kan onder andere door al jouw internetgedrag te monitoren. Het komt ook veelvuldig voor dat achteraf computers in beslag worden genomen, waarbij later het computergedrag wordt geanalyseerd. Als je het vermoeden hebt dat je in de gaten gehouden wordt, probeer de online-activiteiten zo veel mogelijk te beperken. Neem vervolgens contact op met een gespecialiseerde advocaat. Al dan niet met tussenkomst van onze specialisten in het werkveld, geven we je graag advies over jouw situatie.

Wat zijn de mogelijkheden om encrypted met jullie te communiceren?

Communicatie tussen een cliënt en een advocaat is geheim en mag niet worden bekeken of afgeluisterd. Natuurlijk komt het in de praktijk wel voor dat dergelijke berichten worden onderschept. Hoewel er niet veel mee kan worden gedaan, is dit natuurlijk nooit prettig. Wij begrijpen de wens om zorgvuldig te communiceren. Via onze website proberen we dat zo veel mogelijk te waarborgen. Het beste blijft natuurlijk een persoonlijk gesprek op kantoor. Hiervoor ben je van harte welkom. Ben in ieder geval terughoudend met het verstrekken van informatie per e-mail.

Wil je meer informatie
over rechtsbijstand?

Van Asselt & Broere strafrechtadvocaten helpt je graag verder