mr. H van Asselt (Henk)

Strafrechtadvocaat

Mail mij: asselt@abstrafrecht.nl Bel mij: 0165 743 743
Henk van Asselt, Strafrechtadvocaat

Na meer dan 35 jaar in het vak kent hij het klappen van de zweep. Cliënten staan er vaak alleen voor. Op mij kunnen ze bouwen.

Een verdachte van een strafzaak voelt zich vaak in het nauw gedreven. In zijn eentje moet hij of zij opboksen tegen grote justitiële instanties. Het geeft me veel voldoening om juist voor deze cliënten op te komen. Ik ben iemand waar ze in tijden van nood op kunnen bouwen.

Weinig specialisaties zijn zo dynamisch als het strafrecht. Cliënten zitten in hechtenis in het hele land, uitspraken vinden onder toeziend oog van betrokkenen plaats en er gebeuren vaak onverwachte dingen. Door jarenlange ervaring deins ik daar niet voor terug.

Ik ben veel onderweg omdat ik het belangrijk vind cliënten persoonlijk te ontmoeten. Om te begrijpen wat hen drijft. Dat is stap één. Het vervolg is om ook de rechter daarvan te overtuigen. Ik weet waar ik op moet letten om voor de verdachte een zo goed mogelijke uitkomst te krijgen. Met die intentie mijn pleidooi houden voor alle aanwezigen in de rechtszaal: daar krijg ik energie van.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten.

Ik reis het hele land door omdat ik het belangrijk vind cliënten persoonlijk te ontmoeten. Altijd wil ik begrijpen wat hun drijfveren zijn.