0165 743 743

Bel ons voor meer informatie

 

Tommie Joris

Tommie Joris is werkzaam is als juridisch medewerker en bezig met zijn master Rechtsgeleerdheid.

Dhr. T Joris (Tommie)

Tommie Joris is, naast dat hij op ons kantoor werkzaam is als juridisch medewerker, bezig met zijn master Rechtsgeleerdheid aan de Tilburg University. Hier is hij bezig met zijn afstudeeronderzoek naar hoe de strafrechter, in het nieuwe Wetboek van Strafvordering, om dient te gaan met vormverzuimen in het strafrechtelijk vooronderzoek.

 

Het is voor mij een lange weg, ik ben – zoals ze dat noemen – een stapelaar. Dit wil zeggen dat ik vanaf de mavo, het vmbo en het hbo nu uiteindelijk aan de universiteit studeer en bezig ben met mijn master. Deze weg heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben en gaandeweg ben ik erachter gekomen wat ik het liefste doe: mensen helpen.

 

Al vroeg in mijn studie kreeg ik de kans om werkzaamheden te verrichten bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant. Zodoende ben ik bijna zes jaar werkzaam geweest binnen de rechtspraak, waar ik uiteindelijk als (zittings-)griffier kennis heb gemaakt met het ingrijpende karakter van het strafrecht. In de jaren op de rechtbank heb ik op het kabinet van de rechter-commissaris meegewerkt aan onderzoeken van groot tot klein en daarnaast heb ik als juridisch medewerker meegewerkt aan ruim 800 politierechter-zaken.

 

Het strafrecht klinkt voor buitenstaanders vaak spannend en meeslepend, maar men vergeet vaak wat voor invloed de dwangmiddelen van justitie kunnen hebben. In zo’n situatie is het van groot belang dat je goed wordt bijgestaan, door iemand die weet wat hij wel maar zeker ook niet moet doen, iemand die bereikbaar is en iemand voor je door het vuur gaat.

“De cliënt bepaalt wát we willen bereiken, ik bepaal hoe. En daarbij graaf ik net zo diep en knok ik net zo hard als nodig is.”

“Bij A & B Strafrecht Advocaten staan we voor het allerbeste advies, mensen zo goed mogelijk helpen. Daarom hebben we ook bewust voor een specialistisch kantoor gekozen. Ik kan mijn ei er helemaal in kwijt. Je staat mensen met raad en daad bij, juist op de moeilijkste momenten. Je moet de strijd aangaan, boksen tegen heilige huisjes soms. Dat gevecht win ik graag. De drang om de allerbeste in mijn vak te zijn, dat drijft me.”