0165 743 743

Bel ons voor meer informatie

 

Spraakmakende zaken

Van de Roosendaalse Riekmoord tot het grootschalige drugsonderzoek ‘Juliëtte’ en van het bijstaan van Julien C. tot de Liesbos-moord en de Oudenbossche babymoord. De kans is groot dat je onze strafrechtadvocaten kent van geruchtmakende zaken die veel media-aandacht hebben gekregen.

Henk van Asselt is sinds 1982 advocaat en is sindsdien bij veel grote strafzaken betrokken geweest. Zo heeft hij onder andere Julien C. bijgestaan, bekend van de moord op een basisschool. Maar ook gewerkt aan recente zaken als de Liesbos-moord en de Oudenbossche babymoord.

Ook in grote drugszaken staat Henk van Asselt met succes verdachten bij. Bijvoorbeeld de veelbesproken drugssmokkel aan de Marian-V, waarbij volgens Justitie 1200 kg cocaïne naar Nederland zou zijn gesmokkeld. Al na enkele maanden voorlopige hechtenis werd de klant in vrijheid gesteld.

Ook advocaat Mark Broere is bekend van grote strafzaken, zoals het zeer grote drugslab dat recent is aangetroffen in Baarle-Nassau of de vermeende geplande aanslag van IS op de Efteling. Beide klanten waren na effectieve rechtsbijstand snel weer op vrije voeten. Ook heeft Mark roemruchte vrijspraken gehaald bij fraudezaken en met succes de vrachtwagenchauffeur bijgestaan die werd verdacht van een aanrijding waarbij de vrouw van een bekende ex-voetballer is overleden.

Hoe gebruiken jullie de media?

Strafzaken trekken vaak de aandacht van media. Het houdt mensen bezig en kranten of omroepen hebben het er graag over. Als het de strafzaak goed doet, proberen wij het standpunt van onze klant zo helder mogelijk richting het grote publiek te communiceren. Soms is het verstandig om een tegengeluid te laten horen, omdat anders alleen de tegenstanders de publieke opinie bepalen. Onze strafrechtspecialisten hebben goede contacten met de media en kunnen samen met de klant de juiste mediastrategie bepalen.

Ik wil niet dat mijn zaak in de media komt. Wat nu?

Soms is het niet te voorkomen dat de pers zich meldt voor een zaak. De maatschappij wil vaak weten wat er is gebeurd en de media reageren hierop. Als het belangrijk is om de zaak buiten de pers te houden, dan spannen wij ons daarvoor in. Dit kan bijvoorbeeld door in een vroeg stadium met de officier van justitie enige terughoudendheid met de pers af te spreken. In grote fraudezaken of bij bekende ondernemingen is vaak met succes de zaak buiten de media gehouden, op verzoek van de klant.

Straf en strafblad?